maanantai 1. elokuuta 2016

Kermainen kirpeä kesäkeitto, low fodmap



Miun kesäkeitto ei ole tylsää keskivertoruokaa hannapartaslaisittain, vaan etten sanois jopa kurmeeta.
En laita tarkkoja mittoja, mutta herneitä kannattaa annostella oman sietokyvyn mukaan. Suurusta keitto ei kaipaa. Myös parsakaali sopii sekaan, enkä epäilisi lisätä retiisejä tai kesäkurpitsaakaan! Aivan taatusti keitto toimisi myös vaihtamalla kerman kookosmaitoon, jolloin soppa on vegaaninen. Tällä kertaa ainekset olivat nämä:


perunoita
porkkanoita
riivittyjä sokeriherneitä
tuoretta pinaattia
kevätsipulin varsia
kasvisliemijauhetta (esim. Reformi)
vettä
mustapippuria
suolaa
valkoviiniä
kuohukermaa
reilusti tuoretta tilliä, basilikaa, persiljaa
+ tarpeen mukaan ripaus sokeria tai loraus siruunamehua tai valkoviinietikkaa

Keitä vesi kattilassa, lisää liemijauhetta kohtuudella. Pilko kasvikset. Lisää ensin perunat ja anna kypsyä useamman minuutin ajan, kunnes ne antavat jo hieman periksi. Lisää sitten porkkanat ja keitä melkein kypsäksi. Lisää loput kasvikset ja mausta. Lisää valkoviiniä pieni loraus kerrallaan ja maistele välillä. Lisää kerma ja yrtit. Tarpeen mukaan tasapainota makua makeudella tai happamuudella - ite tykkään keitosta suorastaan kaakkoisaasialaisen kirpeänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti