torstai 4. helmikuuta 2016

Tomaattinen low fodmap -kanapata uunissa



Tein taannoin ihanaa broileripataa, mutta en tietenkään kerennyt postaamaan heti, enkä ole niin fiksu, että listaisin ainesosia muistiin. Toivottavasti en siis unohda jotain elintärkeää.


Ajatuksena on ranskalaishenkinen kanapata - kukkoa viinissä, if you will. Jos oon jotain oppinut kokkiohjelmista niin sen, ettei sinnepäin tehtyä broileripataa voi hyvällä omallatunnolla kutsua kukoksi viinissä.

Saimme iiiiihhhhanan valurautapadan joululahjaksi, ja pithän häntä päästä käyttämmään.
Pata itsessään on maidoton, mutta lisukkeeksi sopii turkkilainen jogurtti tai ranskankerma.
Jos haluat runsaasti tulisuutta, lisää tuoretta tai kuivattua chiliä. Inkivääri kuitenkin tuo jo itsessään mukavaa poltetta.


Tomaattinen broileripata

broilerin ohuita fileeleikkeitä
pari porkkanaa
puolikas paprika
kevätsipulin vihreitä varsia
öljyä paistamiseen

puoli pakettia pekonia
kalamataoliiveja
purkki tomaattimurskaa
loraus punaviiniä
soijakastiketta
kanaliemikuutio tai -jauhetta
keitettyä vettä

pippuria
kuivattua paprikaa
persiljaa
reilu pala inkivääriä

valkosipuliöljyä


Ruskista broilerinfileet pannulla nopeasti molemmin puolin.
Pilko kasvikset ja kuullota niitä padassa.
Lisää fileet pataan, ja pilko pekoni ja ruskista se pannulla.
Lisää pekoni ja oliivit pataan ja mausta. Itse laitan mausteita runsaalla kädellä.
Inkiväärin voi raastaa tai lohkoa sekaan; kuivattukin käy.
Kanaliemikuution voi murustella suoraan pataan tai liuottaa ensin veteen.
Lisää tomaattimurska, loraus punaviiniä ja soijakastiketta sekä tarvittaessa vettä niin,
etteivät ainekset vielä täysin huku.
Kypsennä uunissa kannen alla 175 asteessa n. tunnin ajan.
Tarkkaile lämpötilaa ja aikaa, ettei pata jää vetiseksi eikä toisaalta kuivu.
Lisää nestettä tai mausteita tarpeen mukaan.
Viimeistele valkosipuliöljyllä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti