maanantai 18. tammikuuta 2016

Quorn-kasvisnuudelit (low fodmap)



Helppoa, nopeaa ja värikästä. Vähän näitä ruokia, joihin tuskin tarvitaan ohjetta, mutta ainakin miulla joskus aivo jumii niin, että kaipaan ulkoista inspistä.


Listaan ainekset, mutta tarkkoja määriä on paha mennä neuvomaan. Yksi kappale sitä, pätkä tätä - miten paljon on yksi porkkana?
Jos porkkana pilkkoutuu kotona ilman, että kukaan on näkemässä, onko koolla väliä?

Käytän suippopaprikaa, koska se taitaa olla vähemmän närästävää miulle. Chiliä omantunnon mukaan - jos se ei sovi, lisää inkivääriä niin, että maistuu. Suola tulee soijasta, pähkinöistä ja hieman myös kasvisliemestä. Quorn koostuu sieniproteiinista (ei fodmapeja) ja kananmunanvalkuaisesta, ja sen voi hyvin korvata broilerilla tai tofulla. Jäävuorisalaattia käytän tässä ikään kuin kaalin asemasta.



Quorn-kasvisnuudelit

Ruokaöljyä
Kourallinen quorn-kuutioita
Pieni porkkana
Pala suippopaprikaa
Pala tuoretta inkivääriä
(Pieni pätkä tuoretta chiliä/hiutaleita)
Soijakastiketta
Ripaus fariinisokeria
Limeä
Pari suurta lehteä jäävuorisalaattia
1 rkl suolattuja maapähkinöitä

Ohuita riisinuudeleita
Kasvisliemijauhetta/kuutio (esim. Reformi luomu)

Suikaloi kasvikset ja raasta reilu pätkä inkivääriä. 
Jos käytät tuoretta chiliä, hienonna se.
Ruskista quorn-kuutiot pannulla.
Lisää inkivääri ja chili sekä suikaloitu porkkana.
Kypsennä hetki ja lisää paprika.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti ja lisää keitinveteen hieman kasvisliemijauhetta.
Mausta kasvisseos soijalla ja sokerilla.
Heitä sekaan nuudelit ja silputtu salaatti.
Lisää loraus nuudelien lientä ja limemehua ja sekoita kunnolla.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
Lisää lopuksi pähkinät.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti