sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Vuohenjuusto-tomaattikeitto


Voikkarivinkki: paahdetttua Kultakaura-leipää ja Oltermanni Cheddar -juustoa.

Työpaikan lounaalla oli aiemmin tällä viikolla samettisen pehmeää vuohenjuusto-tomaattikeittoa. Päätin heti tilaisuuden tullen tehdä omanlaisen versioni. Pohdin alkuun tätä Pirkan ohjetta, mutta päädyin tietty lopulta lisäilemään sitä sun tätä. Omasta sopastani ei tullut samettisen pehmeää, koska sauvasekoitin tekee karkeaa jälkeä, enkä ehtinyt toisaalta hauduttelemaan ruokaa tuntikausia.




Huomautan yhden asian kermasta: käytin itse Pirkan laktoositonta yrttimaustettua kermaa, sillä kokeilen hieman omia rajojani. Yrttikerma sisältää sipuliuutetta, joten sitä ei kannata käyttää akuutissa vaiheessa. (Olen nyt toistaiseksi selvinnyt oireetta, vaikka olen syönyt tänään pieniä määriä yhtä sun toista fodmapia, ja eilen saatoin juoda muutaman annoksen alkomahooliakin.)
Lyhyesti: mikä vain maustamaton kerma sopii tähän mainiosti.
Pirkan luomutomaattimurskaa taas suosittelen siksi, että siinä on vain ja ainoastaan tomaattia.

Vuohenjuusto-tomaattikeitto

pala kesäkurpitsaa
pala paprikaa
sipulin vihreää vartta
öljyä kuullottamiseen
2 isoa tomaattia
500 g Pirkka luomutomaattimurskaa
vettä tarpeen mukaan
suolaa
pippuria
basilikaa
timjamia
persiljaa
paprikajauhetta
n. 150 g pehmeää vuohenjuustoa
n. 1-2 dl kermaa
valkosipuliöljyä

Pilko ja kuullota kesäkurpitsa, paprika ja sipulin varsi. Kalttaa tomaatit tekemällä viiltoja kuoriin ja upottamalla tomaatit kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi. Kasta sitten kylmään veteen ja irrota kuoret. Pilko ja lisää kuullotettujen kasvisten joukkoon. (Jos haluat keittoa ilman sattumia, poista siemenet.)
Lisää sekaan tomaattimurska ja mausteet. Itse huljuttelin tomaattimurskan rippeet kuumalla vedellä irti purkista ja lisäsin sekaan. Keittele kasaan ja säädä mausteita makusi mukaan.
Kun ainekset alkavat olla pehmeitä, lisää vuohenjuusto, kerma ja valkosipuliöljy. Surauta koko komeus soseeksi ja kuumenna kertaalleen kiehuvaksi.

Hullun hyvää. Onneksi tästä tulee monta annosta, ja koska miestä ei kiinnosta kasviskeitot, saan kaiken itselleni. Ei tiijjä raukka mitä menettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti